Ons team van houtbouw experten beantwoordt graag al uw vragen over onze houtbouw woningen, chalets en bijgebouwen.
Maandag - Zondag 12:30 - 17:30

Ook open op feestdagen

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Tentoonstellingspark

Ringlaan 62, 2240 Zandhoven

Opbouw in hout

Uw woning in hout uitbreiden? Kan perfect!

Een aanbouw tegen de bestaande constructie of een opbouw: met houtbouw kunt u relatief snel aanpassingswerken doen aan uw bestaande woning. Daarvoor hoeven er zelfs geen grote wijzigingen te gebeuren aan de constructie. De lichte aard van houtconstructies maakt zelfs een nieuwe verdieping bovenop de huidige woonst mogelijk!

Woning uitbreiden in de hoogte

Het geringe gewicht van houtskeletbouw maakt dat u deze in de meeste gevallen kunt uitbreiden met een opbouw op het dak. De fundering of draagconstructie hoeft daarvoor niet te worden aangepast. Dat komt omdat het eigen gewicht van hout slechts een kwart bedraagt van zijn stenen tegenhanger.

Mooi meegenomen: doordat hout maximaal isoleert – door isolatie in de elementen zelf – wordt u ook nog een keertje beloond met ruimtewinst.

Aanbouw in hout

Een bestaande woning horizontaal uitbreiden voor meer ruimte? Almaar meer mensen gaan tegenwoordig voor deze ingreep. Sommige verkiezen een aanbouw die qua stijl nauw aansluit op de bestaande woning, anderen houden dan weer van een sterk contrast tussen beide. De houtconstructie kan worden afgewerkt met een materiaal naar keuze en is zowel duurzaam als ecologisch.

Veel afwerkingsmogelijkheden

De uitstraling van het nieuwe aanbouw- of opbouwgedeelte? Deze laat bijzonder veel vrijheid toe. Constructies in houtbouw kunnen worden bekleed met een brede waaier aan materialen, zodat deze mooi aansluit op de stijl van uw woning en uw persoonlijke voorkeur.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!