03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Wat doen we?

IBC: uw specialist in houtbouw

Op zoek naar een houtbouwexpert die het project van uw dromen realiseert? Bij IBC bouwen wij woningen, chalets, tuinhuizen, carports, garages, poolhouses, stallen, lokalen, enz. volgens uw wensen.

Wij zijn al jaren specialist in volgende houtbouwmethodes:

massieve houtbouw

IBC+Solidwood

houtskeletbouw

Waarvoor staat IBC?

Wanneer u kiest voor IBC, dan kiest u voor kwaliteit, duurzaamheid én lage energiewoningen.

Kwaliteit

Het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) kent IBC al vele jaren een ATG-kwaliteitsgarantie toe. Dit label verzekert u van een kwaliteitsvolle houten constructie.

duurzame-woning

Duurzaamheid

Hout, het oudste en meest ecologische constructiemateriaal ter wereld! Om uw houten constructie nóg duurzamer te maken, behandelen wij het hout in ons eigen erkend houtverduurzamingsstation.

Lees meer
lage-energiekosten

Lage energiewoningen

Bespaar op uw energiekosten! Met massieve houtbouw krijgt u een lage energiewoning. Want de unieke eigenschappen van hout zorgen ervoor dat u energie bespaart.

Lees meer

De voordelen van houtbouw

Heeft u beslist om uw woning – of bijgebouwen in hout te bouwen? Goede keuze!

Houtbouw biedt u immers tal van voordelen:

Een goede gezondheid is een eigenschap van houtbouw omdat de woningen – of bijgebouwen – een vochtregulerende werking hebben. Het klimaat is er nooit te droog, – weg met droge hoest en kriebels in de keel – maar ook nooit te vochtig: zo loopt u minder risico op spierpijn en reuma.

Kiest u voor bouwen in hout? Dan wordt u minder gevoelig voor stress. Want onderzoek toont aan dat hout – als natuurlijk element – een rustgevend effect heeft.

Een fikse besparing. Houtbouw zorgt ervoor dat u het minder snel koud hebt. Zo hoeft u minder te stoken, en dus minder verwarmingskosten te betalen.

Een duurzame oplossing in de vorm van FSC hout. Wij gebruiken het hout van oude bomen in onze constructies. Voor elke oude boom die we neerhalen, planten we nieuwe, jonge bomen in de plaats. Het voordeel van die jonge bomen is dat ze meer CO2 absorberen dan hun oudere tegenhangers.

Welke constructies in hout zijn mogelijk?

Wanneer u wil bouwen in hout, dan kan u dit zowel voor uw woning, als voor uw bijgebouwen.

Bij IBC houtbouw hebt u de keuze uit:

Bekijk enkele reeds gerealiseerde projecten