Ons team van houtbouw experten beantwoordt graag al uw vragen over onze houtbouw woningen, chalets en bijgebouwen.
Maandag - Zondag 12:30 - 17:30

Ook open op feestdagen

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Tentoonstellingspark

Ringlaan 62, 2240 Zandhoven

Voordelen van een houten carport

Denkt u erover om een carport te laten plaatsen voor uw auto? Of twijfelt u nog tussen een garage en een carport?

Om tot de juiste keuze voor uw situatie te komen, bekijkt u best even de verschillen.

Net zoals bij een garage zijn er heel wat mogelijkheden. En dat niet alleen qua grootte. Gaat u voor een plat dak of een zadeldak? Bouwt u aan uw huis of losstaand? En gaat u voor modern of klassiek? Keuze te over!

Met een carport kan u uw auto veilig wegzetten zonder in te boeten aan woonoppervlakte. Een houten exemplaar kan dan weer mooi worden geïntegreerd in de tuin.

Maar er zijn nog heel wat andere voordelen waar u misschien nog niet aan had gedacht…

Houten carport
Houten carport

Bescherming

Met een houten carport bent u beschermd tegen verschillende weersomstandigheden: uw auto staat zowel voor de zon als voor regen, hagel, sneeuw of vrieskou beschermd.

Een groot verschil met een garage is dat er in een carport meer ventilatie aanwezig is. Als u uw natgeregende auto in een carport zet, droogt hij sneller en is er geen condensatie, dus minder kans op roestvorming.

Voordeliger om te bouwen

Een houten carport is heel wat goedkoper om te bouwen dan een garage. Gemiddeld zelfs zo’n drie à vier keer. Dit komt omdat het sneller gebouwd kan worden, en u geen isolatie of afsluiting van buitenaf moet voorzien.

Multifunctioneel

Niet alleen uw wagen, maar ook uw fietsen, aanhangwagen, caravan, mobilhome of tuinmeubels kunnen beschermd worden met een houten carport.

En als u in de zomer bezoek heeft, kan u het ook als overdekt terras gebruiken om te BBQ’en of eten als het heel warm is (of regent).

Maar ook om hout te bewaren, is een carport perfect: het kan er netjes drogen en opgestapeld tegen de muur neemt het niet te veel plaats in.

Houten carport die tevens als opslagruimte dienst doet
Houten carport die tevens als opslagruimte dienst doet
Houten carport, gecombineerd met tuinhuis
Houten carport, gecombineerd met tuinhuis

Een meerwaarde voor uw woning

Een houten carport is een investering waar u jarenlang van kan genieten, en als u beslist om uw huis te verkopen stijgt de waarde van uw huis erdoor.

Een bijkomend voordeel is dat u meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig hebt voor een houten carport.

Of u er een nodig hebt hangt af van de positie, de hoogte en de grootte. Als het totale oppervlak aan bijgebouwen minder dan 40m² is, hebt u meestal geen vergunning nodig.

Flexibel

Waar een garage redelijk beperkt in gebruik is omdat er muren zijn langs alle kanten en het moeilijker is om uit te breiden, is een carport heel flexibel.

Als u na een tijdje plaats nodig hebt voor twee auto’s of voor meer opslagplaats, kan u er gemakkelijk een stuk bij aan zetten.

Het is vrij eenvoudig om aan de voorkant, achterkant of zijkant van de houten carport een deel bij aan te bouwen.

Maar ook qua afwerking hebt u heel wat mogelijkheden: u kan de carport mooi laten passen bij uw huis en tuin. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een begroeide carport zodat hij mooi in uw tuin overgaat.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!