03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Waarom kiezen voor een passiefhuis in houtskeletbouw?

Het zal niet lang meer duren of alle nieuwbouwwoningen moeten aan de wetgeving voor passiefbouw voldoen. Niet onlogisch ook: het energieverbruik ligt een pak lager doordat passieve warmtebronnen voor verwarming zorgen. Voor de kandidaat-bouwers: houtskeletbouw is de uitgelezen constructie voor een passiefhuis. Vanuit verschillende opzichten laat het toe om de opgelegde normen gemakkelijk te halen.

Lichtere fundering nodig

Hout is een oersterk materiaal dat toch licht is. Het hoeft zeker niet onder te doen voor steen en beton, behoeft niet dezelfde zware fundering én is bovendien gemakkelijk te monteren. Een passiefhuis in houtskeletbouw kan trouwens perfect worden gebouwd op minder draagkrachtige grond.

Superieure isolatie

Met houtskelet kiest u voor een aangenaam binnenhuisklimaat
Met houtskelet kiest u voor een aangenaam binnenhuisklimaat

Wist je al dat hout beschikt over superieure isolerende eigenschappen? Het isoleert veel beter dan pakweg beton of steen. Het absorbeert ook veel geluid en is in de staat om de vochtigheidsgraad in huis te regelen. Houtskeletbouw zorgt tevens dat het warmteverlies per vierkante meter binnen de perken blijft. De isolatie? Die kan worden ingewerkt in de wanden. Daardoor blijft de dikte van de muren beperkt.

Het eindresultaat: een aangenaam binnenhuisklimaat dat bovendien ecologisch verantwoord is.

Een droog en gezond binnenklimaat

Een traditioneel bouwproject met baksteen neemt al snel een jaar in beslag, onder meer omdat bouwvocht stokken in de wielen steekt. Houtskeletbouw kan snel worden geplaatst en afgewerkt, te meer omdat er nagenoeg geen bouwvocht is. Een passiefwoning bouwen met houtskeletbouw resulteert in een ademende woning die toch lucht- en winddicht is.

Passiefhuis in houtskeletbouw: makkelijk verwerkbaar

Dankzij de geprefabriceerde panelen en voorbereidende werken is een passiefhuis in houtskeletbouw al op een week tijd winddicht gemonteerd. De structuur wordt daardoor amper blootgesteld aan weersinvloeden. De binnenafwerking kan onmiddellijk gebeuren, gelijktijdig met de uitvoering van de gevelwerken.

Houtskeletbouw laat tevens toe om leidingen gemakkelijk te verwerken of in te bouwen!

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!