03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

IBC + Solidwood

IBC+Solidwood, een innovatief en creatief alles-in-één bouwsysteem – Primeur in België

IBC plus Solidwood

Bent u van plan om te bouwen, maar krijgt u het al koud bij het idee van bouwwerken die tot twee jaar aanslepen? Goed nieuws: IBC pakt uit met een ingenieus alles-in-één bouwsysteem dat komt overgewaaid uit Duitsland. Waarom u nog nooit van Solidwood hoorde? Het is een innovatieve vorm van systeembouw waar IBC – als gevestigde waarde in houtbouw – de officiële verdeler wordt voor de Belgische markt. Als exclusieve verdeler doen we u graag de voordelen en mogelijkheden uit de doeken.

IBC+Solidwood is een compact bouwysteem dat gebruik maakt van monolitische volle wanden in houtcomposiet om ecologische, efficiënte en comfortabele woningen te bouwen.

Bezoek onze IBC+Solidwood werven

Een IBC+Solidwood woning in opbouw in uw buurt? Ontdek het hier en neem eens een bezoekje aan onze werf.

De toekomst van compact bouwen in 2020

De tijd staat niet stil en voor u het weet, zijn we weer enkele jaren verder. Dat betekent dat ook de bouwvoorwaarden van 2020 voor de deur staan. Die schrijven voor dat nieuwe gebouwen vanaf dan aan hoge energiebesparende normen moeten voldoen en dat bij renovaties de energieprestaties van bestaande gebouwen drastisch moeten worden verbeterd.

Met IBC+Solidwood ben je de nieuwe voorwaarden een stapje voor. Met een warmtegeleidingscoëfficiënt van λ = 0.13 zit u met IBC+Solidwood helemaal goed. Bovendien worden de wanden luchtdicht geschroefd, zijn ze geluidsisolerend (zelfs extra in de diepe frequenties!), aardbevingsbestendig én bovendien waterafstotend. Met IBC+Solidwood voldoet u meteen aan de toekomstige strenge voorwaarden en haalt u zonder problemen de BEN-normen. Daar plukt u fiscaal de nodige vruchten van!

De voordelen van IBC+Solidwood

Bij IBC zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve bouwtechnieken die tegemoet komen aan de voorschriften van vandaag. Solidwood is een krachtig alternatief op de houtmassief- en houtskeletbouw die we allemaal kennen. Het systeem is niet alleen uiterst stevig, ook de hoge brandweerstand en tal van andere voordelen spreken in het voordelen van IBC+Solidwood:

  1. Vervaardigd volgens de hoogste ecologische standaarden

Voor IBC+Solidwood wordt alleen hout uit PEFC-gecertificeerde bossen gebruikt. Het gebruikte naaldhout is afkomstig uit Europese bossen met een zeer streng bosbeheer, wat een constante groei van nieuwe bomen garandeert. Door deskundig te oogsten krijgen jongere bomen de kans om uit te groeien.

De productie van meerlagig houtcomposiet vergt bovendien weinig koolstofdioxide. Zo verbruiken we voor de exploitatie, omvorming en aanwending van hout veel minder energie dan andere structuurmaterialen in de bouwindustrie.

  2. Uitstekende thermische eigenschappen

Steen en beton moeten het afleggen tegen hout als het aankomt op thermische eigenschappen. De vaste structuur van de gecombineerde panelen zorgt zelfs dat ze luchtdicht zijn! Tel daarbij op dat de wanden, vloeren en het dak na montage één geheel vormen, en je begrijpt waarom IBC+Solidwood extreme isolatiewaarden haalt.

 BENIBC+Solidwood
Energieprestatie≤ E30E30
Thermische isolatie
- daken en plafonds0,24 UmaxU = 0,11 W/m²K
- buitenmuren0,24 UmaxU = 0,13 W/m²K
- vloeren0,24 UmaxU = 0,24 W/m²K
- vensters1,50 UmaxU = 1,38 W/m²K
- deuren/poorten2,00 UmaxU = 1,38 W/m²K
K-peil≤ K40K26
Netto-energiebehoefte voor verwarming≤ 70 kWh/m²31 Kwh/m²
Risico op oververhitting≤ 6.500 Kh3.070 Kh
Ventilatie-eisenBijlage IX EnergiebesluitVoldaan
Minimumaandeel hernieuwbare energieEnergiebesluit art. 9.1.12/2Voldaan

 3. Snelle assemblage

IBC+Solidwood kan erg snel geplaatst worden. Hoe dat komt? De panelen worden geprefabriceerd, wat betekent dat alle uitsparingen precies zijn uitgezaagd nog voor ze toekomen op de werf. De ruwbouw neemt slechts enkele dagen in beslag! Ook bezettings- en gyprocwerken zijn niet nodig – afwerken kan rechtstreeks op de panelen.

 4. Grote draagkracht en stijfheid

De IBC+Solidwood-panelen zijn bestand tegen alle vormen van belastingen. Constructies tot wel zes bouwlagen zijn geen probleem. Deze kunnen perfect worden uitgevoerd zonder zettingen, barsten of vervormingen.

1 kraan, 3 monteurs, 3 dagen

Met één kraan slagen drie monteurs er in om op drie dagen tijd een volledige woning te zetten! Ook de afwerking verloopt zeer vlot – IBC+Solidwood laat namelijk een volledig droge afwerking toe, waardoor droging u geen vervelende wachttijden oplegt. Het resultaat? In amper 4 maanden staat uw nieuwe woning er. Dat kan tellen.

Creatieve mogelijkheden

Met het IBC+Solidwood-systeem kunt u alle kanten uit. De wanden zijn sterk als beton, maar veel dunner, waardoor u veel plaats wint en extra ruimte vrij hebt om comfortabel compact te bouwen. Een hangende carport of andere architecturale wensen? U droomt het, IBC bouwt het. Kom onze prachtige kijkwoning in Berlaar ontdekken en laat u overtuigen!

In het nieuws!

Solidwood: Ingenieus bouwsysteem verpulvert BEN-normen

In Berlaar werd onlangs, in een mum van tijd, een woning opgetrokken. Toen omstaanders ook nog eens te horen kregen hoe laag de EPB waarde wel was,… Verwondering alom! Het was de firma IBC uit Zandhoven die met deze woning de toekomstige BEN-normen al in kaart bracht. Zaakvoerder Koen Zagers gaf ons tekst en uitleg.

Vergelijken met andere bouwmethoden

Bouwen met het ingenieuze IBC+Solidwood-systeem gaat snel en verloopt enorm efficiënt.

Om de voordelen van het IBC+Solidwood-systeem te bekijken in vergelijking met andere houtbouwsystemen, kan u het volgende artikel lezen:
– artikel ‘Ik ga bouwen & renoveren’