Ons team van houtbouw experten beantwoordt graag al uw vragen over onze houtbouw woningen, chalets en bijgebouwen.
Maandag - Zondag 12:30 - 17:30

Ook open op feestdagen

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Tentoonstellingspark

Ringlaan 62, 2240 Zandhoven

5 dingen die u moet weten over Solidwood

Onbekend is onbemind, dat is natuurlijk niet helemaal vreemd. Waarom iets overwegen als u niet goed weet wat het juist is? Het nadeel is natuurlijk dat u op deze manier soms mooie kansen laat liggen. Zo ook met Solidwood. Dit innovatieve alles-in-één houtbouwsysteem is ondertussen een gevestigde waarde in de (hout)bouwsector, maar niet iedereen kent het. Of weet wat het precies inhoudt. We kunnen u de voordelen en mogelijkheden nog een keertje uit de doeken doen, maar we gaan het deze keer over een andere boeg gooien.

Hieronder vijf veelgestelde vragen over Solidwood en ons antwoord daarop!

“Hoe lang duurt de opbouw van een Solidwood woning?”

Bouwen met Solidwood gaat erg snel. Het vergt drie monteurs (en een kraan) drie dagen tijd om een volledige woning te zetten. Wat nog mooi meegenomen is? Solidwood wordt volledig droog afgewerkt, waardoor u niet te maken krijgt met lange droogtijden die uw planning aardig in de war kunnen sturen. Doorgaans duurt het ongeveer vier maanden (sleutel-op-de-deur) om met Solidwood een woning op te leveren.

“Is Solidwood wel gezond?”

We krijgen soms de vraag of bouwen met Solidwood een gezond binnenhuisklimaat oplevert. Vaak maken mensen zich zorgen over hoe (en waarmee) de panelen worden verlijmd. Hierover moet u zich geen zorgen maken: er worden uitsluitend milieuvriendelijke producten gebruikt die zelfs ‘food-certified’ zijn. Je kan dus letterlijk van de vloer eten!

Het resultaat? Een gezond klimaat, nog eens versterkt door de uitstekende luchtvochtigheid en frisse lucht, een basiseigenschap van houten huizen.

“Vraagt Solidwood meer onderhoud?”

Goed nieuws: bouwen met Solidwood, biedt alle comfort van traditionele bouw. Ook qua onderhoud. Het is namelijk niet zo dat massiefhoutbouw meer onderhoudswerkzaamheden vraagt dan een klassieke woning.  Solidwood gaat – zelfs onbehandeld – jarenlang mee en de natuurlijke processen doen uiteraard geen afbreuk aan de levensduur van het hout.

“Hoe hoog kan ik bouwen?”

Bouwen met hout schrikt veel mensen af. Ze stellen zich vragen bij de stijfheid en draagkracht van hout en besluiten – onterecht – dat het geen geschikt materiaal is voor grote (lees: hoge) bouwwerken. Ons antwoord? De hoge densiteit van onze OSB4-platen en de monolitische houtcomposietstructuur maakt dat je met Solidwood zonder problemen tot zes verdiepingen hoog kunt bouwen. Niet genoeg voor een wolkenkrabber, maar meer dan genoeg voor appartementen en kantoorgebouwen.

“Hoe ‘BEN’ is Solidwood?”

Om termen als EPB en BEN kun je inmiddels niet meer heen. Met het Solidwood-systeem haalt u de strenge normen van de EPB-wetgevingen met de vingers in de neus. Het verfijnde, doch monolotische systeem kan gemakkelijk voldoen aan de normen van 2021!

Share
Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!

No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website