03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Houten woningen

Een droom om in te wonen...

Wij bouwen uw droomwoning in hout

Een houten woning is een unieke beleving en een aangename en gezonde manier van wonen. Aangenaam omdat een houten woning een levende, rustige en gezellige uitstraling heeft, en gezond omdat in een houten woning steeds een prettig woonklimaat heerst. Klachten over reuma, astma en spierpijnen komen veel minder voor bij bewoners van houten woningen.

Hout is immers vochtregulerend en heeft uitstekende isolatie kwaliteiten, het afkoelen en opwarmen gaat gelijkmatiger dan bij andere materialen.

Enkele van onze realisaties in hout

De voordelen van een houten huis

Snel en droog

Een houten huis bouwen gaat relatief snel. Een klassiek huis bouwen duurt ongeveer 1 jaar afhankelijk van de grootte van het huis. De houten tegenhanger is instapklaar op zo’n 3 à 4 maanden.

De onderdelen van uw huis worden vooraf gefabriceerd en ter plekke gemonteerd. De ruwbouw van een houten huis moet niet drogen zoals een klassieke nieuwbouw, u kan meteen aan de afwerking beginnen. Uw houten huis staat er in enkele weken. Door deze snelheid liggen de bouwkosten van een houten huis ook een pak lager dan van een gewone woning.

Lichtere fundering

Door lage gewicht van een houten huis volstaat een lichtere fundering. Wat ook een flinke besparing kan betekenen. IBC verzorgt trouwens ook zelf de funderings- en grondwerken.

Zeker op minder stabiele bouwgrond bespaart zo’n lichtere fundering u duizenden euro’s.

Thermische isolatie

De isolerende eigenschappen van hout zorgen er voor dat uw houten huis ook energiebesparend is. Een massieve houten wand heeft een hogere isolatiewaarde dan een muur uit baksteen of beton. Hout neemt nauwelijks warmte op waardoor enkel de ruimte verwarmd wordt en er dus geen energie verloren gaat in de muur. Als uw houten huis dus goed geïsoleerd is levert dit een lekker warm huis op aan een lagere energiekost.

Ook akoestisch heeft hout goede isolatie eigenschappen en wordt geluid van buiten zeer goed gedempt.

Duurzaam en brandveilig

Hout associëren we snel met brandgevaar. Maar dat is onterecht. Hout is vaak zelfs bijzonder brandveilig in vergelijking met bijvoorbeeld staal.

Wanneer hout in aanraking komt met vuur, vormt er een verkoolde laag aan de buitenkant. Die laag is zeer vuurresistent en beschermt de rest van het hout.

De Belgische Unie voor de Technische Goedkeuring in de Bouw kent ons al vele jaren een ATG-kwaliteitsgarantie toe. Dat wil zeggen dat elke woning die we plaatsen volledig duurzaam en brandveilig is.

Een houten woning bouwen

Reken op IBC Massieve Houtbouw om uw houten woning te bouwen. Reeds lang voor deze opnieuw populair werden bouwde IBC 43 jaar ervaring op in houtbouw. U kan er dus op vertrouwen dat de bouw van uw houten woning in veilige handen is. Een persoonlijke adviseurzal u begeleiden en adviseren tijdens het volledige bouwproces van uw woning.

Of het nu gaat over een sleutel op de deur project met grond of enkel een ruwbouw woning, IBC kan flexibel antwoorden op uw meest persoonlijk eisen. Een uitgebreid team staat klaar om samen met u de ideal mix te vinden tussen functionaliteit en esthetiek. Hierna maken we een offerte voor uw houten woning en weet u exact hoeveel uw droomwoning zal kosten.