Ons team van houtbouw experten beantwoordt graag al uw vragen over onze houtbouw woningen, chalets en bijgebouwen.
Maandag - Zondag 12:30 - 17:30

Ook open op feestdagen

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Tentoonstellingspark

Ringlaan 62, 2240 Zandhoven

 

Houten woningen

Wij bouwen uw droomwoning in hout

Een houten woning is een unieke beleving en een aangename en gezonde manier van wonen. Aangenaam omdat een houten woning een levende, rustige en gezellige uitstraling heeft, en gezond omdat in een houten woning steeds een prettig woonklimaat heerst. Klachten over reuma, astma en spierpijnen komen veel minder voor bij bewoners van houten woningen.

Hout is immers vochtregulerend en heeft uitstekende isolatie kwaliteiten, het afkoelen en opwarmen gaat gelijkmatiger dan bij andere materialen.

Enkele van onze realisaties in hout

De voordelen van een houten huis

Snel en droog

Een houten huis bouwen gaat relatief snel. De onderdelen van uw huis worden vooraf gefabriceerd en ter plekke gemonteerd. De ruwbouw van een houten huis moet niet drogen zoals een klassieke nieuwbouw, u kan meteen aan de afwerking beginnen. Uw houten huis staat er in enkele weken. Door deze snelheid liggen de bouwkosten van een houten huis ook een pak lager dan van een gewone woning.

Lichtere fundering

Door lage gewicht van een houten huis volstaat een lichtere fundering. Wat ook een flinke besparing kan betekenen. IBC verzorgt touwens ook zelf de funderings- en grondwerken.

Thermische en akoestische isolatie

De isolerende eigenschappen van hout zorgen er voor dat uw houten huis ook energiebesparend is. Een massieve houten wand heeft een hogere isolatiewaarde dan een muur uit baksteen of beton. Hout neemt nauwelijks warmte op waardoor enkel de ruimte verwarmd wordt en er dus geen energie verloren gaat in de muur. Als uw houten huis dus goed geïsoleerd is levert dit een lekker warm huis op aan een lagere energiekost.

Ook akoestisch heeft hout goede isolatie eigenschappen en wordt geluid van buiten zeer goed gedempt.

Duurzaam en brandveilig

Houten huizen zijn duurzaam en zeker niet minder brandveilig dan andere woningen, zoals vaak gedacht wordt.
Bovendien heeft IBC voor zijn woningen een ATG-certificaat.
Zo leveren wij u niet alleen een duurzame en brandveilige houten woning qua materialen, maar ook qua uitvoering.
Het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) kent ons al vele jaren een ATG-kwaliteitsgarantie toe.

Een houten woning bouwen

Reken op IBC Massieve Houtbouw om uw houten woning te bouwen. Reeds lang voor deze opnieuw populair werden bouwde IBC een jarenlange ervaring op in houtbouw. U kan er dus op vertrouwen dat de bouw van uw houten woning in veilige handen is. Een persoonlijke adviseurzal u begeleiden en adviseren tijdens het volledige bouwproces van uw woning.

Of het nu gaat over een sleutel op de deur project met grond of enkel een ruwbouw woning, IBC kan flexibel antwoorden op uw meest persoonlijk eisen. Een uitgebreid team staat klaar om samen met u de ideal mix te vinden tussen functionaliteit en esthetiek. Hierna maken we een offerte voor uw houten woning en weet u exact hoeveel uw droomwoning zal kosten.