Houten woningen

foto's van houten woningen

Klik op foto's om te vergroten. . .
  • houten huizen bouwen door IBC Houtbouw


Interesse? Vraag vrijblijvend documentatie aan.

IBC bouwt houten woningen

Een houten woning is een unieke beleving en een aangename en gezonde manier van wonen. Aangenaam omdat een houten woning een levende, rustige en gezellige uitstraling heeft. Gezond om dat in een houten woning steeds een prettig woonklimaat heerst. Klachten over reuma, astma en spierpijnen komen veel minder voor bij bewoners van houten woningen. Hout is immers vochtregulerend en heeft uitstekende isolatie kwaliteiten, het afkoelen en opwarmen gaat gelijkmatiger dan bij andere materialen.

Een houten huis bouwen: de voordelen

Snel en droog

Een houten huis bouwen gaat relatief snel. De onderdelen van uw huis worden vooraf gefabriceerd en ter plekke gemonteerd. De ruwbouw van een houten huis moet niet drogen zoals een klassieke nieuwbouw, u kan meteen aan de afwerking beginnen. Uw houten huis staat er in enkele weken. Door deze snelheid liggen de bouwkosten van een houten huis ook een pak lager dan van een gewone woning.

Lichtere fundering

Door lage gewicht van een houten huis volstaat een lichtere fundering. Wat ook een flinke besparing kan betekenen. IBC verzorgt touwens ook zelf de funderings- en grondwerken.

Thermische en akoestische isolatie

De isolerende eigenschappen van hout zorgen er voor dat uw houten huis ook energiebesparend is. Een massieve houten wand heeft een hogere isolatiewaarde dan een muur uit baksteen of beton. Hout neemt nauwelijks warmte op waardoor enkel de ruimte verwarmd wordt en er dus geen energie verloren gaat in de muur. Als uw houten huis dus goed geïsoleerd is levert dit een lekker warm huis op aan een lagere energiekost.

Ook akoestisch heeft hout goede isolatie eigenschappen en wordt geluid van buiten zeer goed gedempt.

Duurzaam en brandveilig

Houten huizen zijn duurzaam en zeker niet minder brandveilig dan andere woningen, zoals vaak gedacht wordt.
Bovendien heeft IBC voor zijn woningen een ATG-certificaat.
Zo leveren wij u niet alleen een duurzame en brandveilige houten woning qua materialen, maar ook qua uitvoering.
Het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) kent ons al vele jaren een ATG-kwaliteitsgarantie toe.

Tentoonstellingspark

Ervaar onze houten huizen voor u beslist.
Kom gerust eens langs in ons tentoonstellingspark om de sfeer van een houten woning te ervaren of ideeën op te doen.

SEO by DeZignCrew | Sitemap | Advertising by Groenegids