03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Houten tuinhuizen

Maakt je tuin compleet

De houten tuinhuizen van IBC; een must voor uw tuin!

Houten tuinhuizen op maat: een must voor uw tuin!

Een tuinhuis op maat biedt verschillende voordelen.

Ten eerste kiest u zelf de dimensies. Sommigen hebben alleen wat tuingereedschap dat ze erin kwijt willen, anderen maken dan weer gebruik van verschillende machines die aardig wat plaats innemen. 

Een tuinhuis op maat betekent dat u kunt kiezen voor een klein, eenvoudig tuinhuis. Maar u kunt net zo goed kiezen voor een uit de kluiten gewassen tuinhuis, eventueel zelfs met meerdere verdiepingen!

Ook het esthetische van een tuinhuis op maat komt beter uit de verf. U kiest zelf welk type ramen, deuren of beplanking wij gebruiken om uw tuinhuis op maat te bouwen.

Hoe lang gaat een tuinhuis op maat mee?

Het korte antwoord? Levenslang als u er zorg voor draagt.

Het lange antwoord?

Een tuinhuis op maat is iets dat u het liefst van al 1 keer in uw leven aankoopt. Om de levensduur van uw tuinhuis te maximaliseren, ondernemen we enkele acties.

De grote oorzaak voor slijtage aan uw tuinhuis is weer en wind. Hout dat onvoldoende behandeld is of onvoldoende beschermd wordt, ondervindt daar op termijn de gevolgen van.

Voordat we uw tuinhuis afleveren, behandelen we elk stuk hout in onze drenkinstallatie. We doordrenken daarbij het hout met allerlei beschermende stoffen, waarna het beschermd is tegen zwam, schimmels & ongedierte.

Maar ook in de constructie zelf zijn er 2 elementen die we toevoegen om uw hout zo veel mogelijk te beschermen.

We zorgen er onder andere voor dat we de uiteindes, oftewel de kopse kanten, van alle planken beschermen met U-profielen. Die kopse kant is veel vatbaarder voor vocht dan de lange zijde. De U-profielen beschermen het kwetsbare stuk van uw hout.

Daarnaast voorzien we elk tuinhuis van een plintsteen. Wanneer het hevig regent, resulteert dat in plassen rond je tuinhuis. In zo’n gevallen zouden de onderste planken van je tuinhuis te veel blootgesteld worden aan vocht. Om die planken te beschermen, voegen we dus een plintsteen toe, die volledig waterdicht is.

Tot slot geeft u het tuinhuis om de paar jaar een beitslaag, waarna het tot levenslang meegaat. Of u kunt natuurlijk kiezen om gebruik te maken van onderhoudsvrije beplanking zoals tropisch hardhout of thermisch behandeld hout.

Meer informatie gewenst? Vraag hier vrijblijvend documentatie aan.

Een tuinhuis op maat?

Zo ziet u maar. 

Een tuinhuis op maat is veelzijdig en overleeft bijzonder lang. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt, want we maken een tuinhuis volledig gebaseerd op uw individuele behoeften en wensen. Onze specialisten helpen u graag verder om uw ideeën te realiseren.

Een tuinhuis van IBC levert de garantie op jarenlang onbezorgd plezier!

Kom gerust eens langs in ons tentoonstellingspark, zodat u zich in levende lijve een beeld kan vormen van onze tuinhuizen en andere houten bijgebouwen.

Interesse in houtbouw voor uw droomwoning? Laat het ons weten!