03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Houten huis laten bouwen: van landelijk tot modern

Wanneer u op het punt staat om een houten huis te laten bouwen, dient u over verschillende zaken een beslissing te nemen.

Zo zal u met uw architect niet alleen moeten samenzitten over de houtkeuze, het type houtbouw en de indeling, maar ook over welke bouwstijl uw voorkeur geniet.

Gaat u voor een moderne woning met strakke lijnen en dynamische vlakken, of bent u eerder voorstander van een landelijke woning met een authentieke look?

Hieronder lichten we u toe welke richtingen allemaal mogelijk zijn wanneer u een houten huis laat bouwen.

Talrijke ontwerptechnische mogelijkheden

Wie ervoor kiest om een landelijk huis te laten bouwen, zit met hout altijd goed.

De uitgebreide ontwerptechnische mogelijkheden en de gemakkelijke bewerkbaarheid van het materiaal, maken dat u verschillende elementen aan uw woning kan toevoegen die met andere bouwtechnieken moeilijk (of zelfs niet mogelijk) zijn.

Wil u bijvoorbeeld sierlijke deur- en raamlijsten, prachtige vensterluiken of een overdekte veranda voor de ingang van uw woning? Met hout is dit allemaal zonder problemen mogelijk!

Moderne, houten woning met verschillende raamtypes
Moderne, houten woning met verschillende raamtypes
Speelpaviljoen Ruylheide
Speelpaviljoen Ruylheide

Voor elke stijl

Toch is dit hout niet alleen de ideale match voor landelijke huizen. Ook wanneer u een modern huis wil laten bouwen, is hout perfect. U kunt er namelijk prachtige ontwerpen mee creëren en verschillende dimensies aan uw huis geven.

Zo ontwierpen we onlangs met architect Stefan Cuyvers nog een unieke, moderne constructie voor domein Rulheyde. De keuzes zijn echt eindeloos als u ervoor kiest om een houten huis te laten bouwen!

De eenvoud van IBC+Solidwood

Solidwood

Gaat uw voorkeur toch eerder uit naar een minimalistisch en strak design, en wilt u de verschillende dimensies bij uw nieuwe woning achterwege laten? Dan is IBC+Solidwood, ons innovatief alles-in-één bouwsysteem, misschien wel de oplossing voor u.

Bij deze nieuwe bouwmethode maken we gebruik van monolithische, volle panelen die al op voorhand worden gefabriceerd. Dit maakt dat u al na vier maanden na de opstart van de bouw, in uw nieuwe woning kan intrekken!

Bovendien betekent de prefabricage van de houten panelen dat u al op voorhand de constructie van uw moderne woning kan bepalen, en dat u niet wordt gehinderd door onvoorziene weersomstandigheden.

Makkelijk aanpasbaar

Bent u na enige tijd uitgekeken op uw traditionele of moderne woning, of wenst u gewoon eens iets nieuws uit te proberen? Met houtverf geeft u op een eenvoudige manier een nieuwe look aan uw geliefde woning!

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!