Een houten atelier bouwen in de tuin

Een houten atelier bouwen in de tuin - je hobby dicht bij huis

Wie droomt er niet van een eigen plek om ongehinderd en in alle rust met z’n hobby bezig te zijn? Helaas ontbreekt het vaak aan de nodige plaats om dat comfortabel te kunnen doen. Schildert u graag en is de tijd rijp voor een eigen atelier? Of bent u een hondenkapper die wel een eigen salon kan gebruiken? Misschien wilde u al langer werk maken van een persoonlijke mancave? Goed nieuws: in een houten atelier in je tuin kan u al het bovenstaande (en meer) onderbrengen.

Een houten atelier bouwen in de tuin

In alle rust je hobby uitoefenen

Een atelier bouwen in de tuin is een slimme zet. En wel om een niet mis te verstane reden. De meeste huizen zijn namelijk niet voorzien op veel hobbyruimte, waardoor deze er zo’n beetje ‘tussenuit’ valt, met alle gevolgen van dien. Sommigen mensen laten hun hobby varen, andere nemen er de ongemakken bij, maar storen daarbij de rest van het gezin. Waarom het uzelf en uw gezin niet een pak aangenamer maken en in de tuin een atelier bouwen? Zo kunt u dichtbij huis met uw hobby bezig zijn, zonder aan comfort in te boeten!

Volledig op maat

Het ene atelier is het andere niet. Hobbyisten hebben andere noden dan bijberoepers, die op hun beurt iets heel anders zoeken dan mancaves. Houten ateliers zijn geschikt voor onder meer:

  • Kunstateliers

  • Muziekstudio’s

  • Repeteerruimten

  • Kantoren

  • Salons en studio’s

  • Praktijkruimten

  • Poolhouses

Hout biedt de nodige vrijheid qua ontwerp. Het is perfect mogelijk om een houten atelier zo te ontwerpen dat het naadloos aansluit bij uw noden en wensen. Gaat u voor een open atelier of net een ruimte met verschillende compartimenten? Wij bouwen een atelier op maat!

Waarom kiezen voor een houten atelier?

Als u beslist om een atelier te bouwen in de tuin, overweeg dan zeker de voordelen van een houten atelier. In de eerste plaats omdat ze snel en zonder architectenkosten kunnen geplaatst worden. Een fundering volstaat - grote bouwwerken horen er dus niet bij. Wist u trouwens dat u voor een extra gebouwtje van minder dan 40 m² geen grote bouwaanvraag moet doen? Dat versnelt het bouwproces alleen maar verder.

Voor bijgebouwen zijn er geen verplichte voorschriften wat betreft isolatie, maar de isolerende eigenschappen van hout zorgen in elk geval voor een aangenaam klimaat. Er kan natuurlijk altijd perfect bijgeïsoleerd worden. Zelfs extra uitrustingen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, sanitaire toestellen ed. behoren tot de mogelijkheden.

Een houten atelier bouwen in de tuin Een houten atelier bouwen in de tuin

Wenst u meer informatie over houtbouw, massief, paal- en balkconstructies als houtskeletbouw? Neem dan contact met ons op via 03/464.06.00 of via het contactformulier op onze website.

SEO by DeZignCrew | Sitemap | Advertising by Groenegids