03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Blog

IBC Massieve houtbouw te Zandhoven > Houtbouwmethode  > Houten aanbouw: wat zijn de mogelijkheden?
houten aanbouw

Houten aanbouw: wat zijn de mogelijkheden?

U heeft de knoop doorgehakt: u gaat uw woning uitbreiden. Dan is een houten aanbouw een uitstekende keuze. Een houten aanbouw is niet alleen geschikt voor alle soorten uitbreidingen, maar brengt ook nog tal van andere voordelen met zich mee.

Waarom kiezen voor een houten aanbouw?

Het eerste argument om te kiezen voor een houten aanbouw is simpel: het is een duurzame bouwmethode. Hout absorbeert CO2 en isoleert beter dan eender welk ander bouwmateriaal. Met hout helpt u dus niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren. Ook uw energiefactuur zal hier van kunnen profiteren.

Maar naast duurzaam is hout ook licht. Een nieuwe bakstenen aanbouw kan al snel doorwegen, zeker bij een opbouw. Het is best mogelijk dat uw huis of de grond errond niet geschikt is om op te beginnen bouwen met staal en steen. Hout vormt daarentegen een lichte aanbouw. Zo vermindert de last voor uw woning of grond aanzienlijk.

Het lichte gewicht van een houten aanbouw zorgt er ook voor dat u een aardige som bespaart. Zeker wanneer het gaat om een opbouw: het verminderde gewicht zorgt ervoor dat de werkzaamheden vlotter verlopen.

Ten slotte: een houten aanbouw zetten we snel in elkaar. 3 tot 4 keer zo snel als een bakstenen aanbouw. Kortom: u ondervindt zo weinig mogelijk last van de bouwwerken.

Ontdek hier hoe we te werk gaan voor uw houten aanbouw!

Wat zijn de mogelijkheden met een houten aanbouw?

Het korte antwoord? Alles! Of het nu gaat om een veranda, garage, keuken of carport: u wenst het, IBC bouwt het. 

Maar uiteraard is er ook een langer antwoord…

Woninguitbreiding

Een woninguitbreiding in hout is niets nieuws voor ons. We hebben voor verschillende projecten al een houten woninguitbreiding verzorgd die we elke keer professioneel afwerken. Denk dan aan extra slaapkamers, een grotere woonruimte of een nieuwe keuken! 

Het eindresultaat? Een houten aanbouw die perfect bij de bestaande woning past!

Veranda

U heeft een prachtige tuin waar u meer van wilt genieten? Dan is een houten veranda perfect voor u. Dankzij de lichte houtskeletstructuur zetten we uw veranda in een mum van tijd neer, waarna u kunt genieten van het uitzicht.

Garage

houten garage

Een garage is niet alleen een plek waar u uw wagen droog en veilig kunt parkeren. Vaak is het ook een extra opslagruimte waar u nuttig gebruik van kunt maken. In dat opzicht heeft een garage een streepje voor ten opzichte van bijvoorbeeld een open carport.

Houten opbouw

houten opbouw

Een houten opbouw is een complexer project. U bouwt dan ook bovenop uw bestaande woning. En dat is niet altijd gemakkelijk. 

Uw woning moet namelijk over voldoende draagkracht beschikken om de houten opbouw te kunnen dragen. Maar soms is een houten opbouw de enige optie, zeker wanneer u in een gesloten bebouwing woont!

Kiest u voor een houten opbouw? Dan zorgen wij voor een uitgebreid stabiliteitsonderzoek zodat u uiteindelijk geniet van een vlekkeloos bouwproces en een veilige uitbreiding van uw woning.

Klaar voor uw houten aanbouw?

Conclusie: het maakt niet uit op welke manier u uw woning wilt uitbreiden. Met een houten aanbouw is zo goed als alles mogelijk. 

Heeft u een idee voor uw woning en nood aan een sparringpartner om mee uw project te realiseren? Laat het ons weten via het contactformulier!

Joris Gillis

joris@ibc.be

Het is mijn doel om klanten te begeleiden in hun zoektocht naar hun droomwoning! Zelf zit ik al meer dan 20 jaar in de houtbouw sector en heb ik doorheen mijn loopbaan vele innovaties van dichtbij meegemaakt. IBC is een voorloper in het toepassen van nieuwe technieken en houtbouwmethodes.