03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Energiezuinig bouwen met IBC+Solidwood

Energiezuinig bouwen is de toekomst. Zuinig, bewust en efficiënt omgaan met energie is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook gunstig voor het milieu. Dat is meteen ook dat reden dat almaar meer mensen bijna-energieneutrale woningen nastreven. Met IBC+Solidwood haalt u zonder problemen de BEN-normen en strengere bouwvoorwaarden van 2020. Het ingenieuze bouwsysteem kan uitpakken met uitstekende isolatieprestaties en biedt ook een pak andere voordelen. Waarom Tom Van den Broeck en met hem vele anderen kozen voor Solidwood?

Energiezuinig bouwen zonder compromissen

“Mijn huidige woning haalt net de normen, maar is eigenlijk niet efficiënt opgebouwd,” steekt Tom van wal. “Nu ik de knoop heb doorgehakt om te bouwen, wil ik een slimme, goed geïsoleerde constructie met een zo laag mogelijk E-peil.”

Met Solidwood kiest u voor een energiezuinige oplossing
Met Solidwood kiest u voor een energiezuinige oplossing

De zoektocht van Tom bracht hem al snel bij de Solidwood-houtbouwmethode. Deze methode verlijmt vier, vijf en soms zelfs zes lagen formaldehydevrije OSB4-platen tot een luchtdicht, (geluids)isolerend, aardbevingsbestendig en bovendien waterafstotend massief geheel. De combinatie met traditionele bouwisolatie zorgt voor woningen die de huidig opgelegde EPB-normen én de BEN-normen ver achter zich laten.

“Gas en elektriciteit worden almaar duurder,” vertelt Tom, “Logisch toch dat je de best mogelijke energiescore nastreeft?”

IBC+Solidwood houdt beter dan andere systemen de warmte binnen en de kou buiten, niet in het minst omdat het geheel écht luchtdicht is. Zwaar verwarmen is dus niet nodig.

Woonklaar op vier maanden tijd

Traditioneel bouwen gaat al snel een jaar aanslepen. Dat is met IBC+Solidwood wel even anders. Op amper drie dagen tijd staat uw woning er al en op een week is deze winddicht. De afwerking? Die neemt maximaal twee maanden in beslag.

“Een van de voordelen van Solidwood is dat er geen druppel water aan te pas komt,” laat Tom weten, “Je moet geen rekening houden met de droogtijd van chape en bezetting. De opgeleverde woning is meteen schilderklaar en ook tegels kunnen rechtstreeks worden aangebracht op de wanden.”

Op basis van het voorontwerp worden alle panelen geprefabriceerd in Duitsland. Alle uitsparingen zijn precies uitgezaagd nog voor ze toekomen op de werf.

Bij Solidwood worden op voorhand houten panelen gefabriceerd
Bij Solidwood worden op voorhand houten panelen gefabriceerd

Beter dan baksteen

Samengeperst Solidwood-hout is sterker dan zelfs beton. Het is perfect mogelijk om tot wel zes bouwlagen te plaatsen zonder zettingen, barsten of vervormingen. En aangezien de wanden dunner zijn dan beton, wint u veel plaats om comfortabel te bouwen. Zo ziet u maar: gebruiksvriendelijk, luchtdicht en energiezuinig bouwen, dat doet u met IBC-Solidwood.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!