03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Blog

IBC Massieve houtbouw te Zandhoven > Massieve houtbouw  > Een houten poolhouse: waarom, hoe, en voor welke prijs?
houten poolhouse

Een houten poolhouse: waarom, hoe, en voor welke prijs?

Met de warme zomers van de afgelopen jaren denken steeds meer mensen na over een zwembad in hun achtertuin. Misschien heeft u zelfs al actie ondernomen! Maar een zwembad is pas echt af met een bijpassend houten poolhouse

Poolhouses zijn multifunctionele gebouwen die u als opslagruimte kunt gebruiken. Maar u kunt er evengoed een lounge of buitenkeuken van maken. 

In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen van uw houten poolhouse, en de verschillende factoren die de prijs bepalen.

Wat zijn de voordelen van een houten poolhouse?

Ten eerste: opslagruimte. Zeker bij ingebouwde zwembaden zal u over aardig wat extra ruimte moeten beschikken. Denk dan aan een zuiveringsinstallatie of de verschillende chemicaliën die u moet toevoegen aan het zwembadwater. Al die materialen moet u ergens kwijt kunnen. Daar is een poolhouse dus de ideale en meest elegante oplossing voor.

Maar een poolhouse is meer dan een opslagruimte. U kunt er ook voor kiezen om iets uitgebreider te bouwen. Zo beleeft u pas echt plezier aan uw nieuwe poolhouse.

Populaire extraatjes voor een poolhouse zijn:

  • wellnessmogelijkheden zoals een sauna of stoombad;
  • een loungeruimte of cocktailbar;
  • een buitenkeuken;
  • kleedkamers zodat u niet met natte kledij in huis rondloopt;
  • extra leefruimte.

houten poolhouse met lounge-gedeelte

Daarnaast zijn de afwerkingsmogelijkheden van houten poolhouses enorm divers. Wij zorgen er steevast voor dat de zowel de gevelbekleding als de stijl van het poolhouse perfect passen bij uw tuin en woning.

Tot slot: met een houten poolhouse geniet u van extra cachet. Een zwembad is al een nice-to-have. Maar combineer dat zwembad met een buitenkeuken, cocktailbar of wellness en u scoort pas echt punten. Een poolhouse zorgt er dan ook voor dat de totale waarde van uw woning stijgt. Ook dat is mooi meegenomen!

Welke factoren bepalen de prijs van een poolhouse?

De prijzen van poolhouses zijn uiteenlopend. Het prijskaartje hangt namelijk af van tal van factoren, waarvan we hieronder de voornaamste bespreken. Doorgaans variëren de prijzen van iets meer dan € 10.000 tot bijna € 50.000. Met andere woorden: the sky is the limit!

Omvang

De eerste factor ligt voor de hand: de omvang van uw houten poolhouse. Als u enkel nood heeft aan een klein bijgebouw om de essentiële zaken voor uw zwembad in te verwerken, dan zal de prijs van uw project goed meevallen. Maar als u een uitgebreide sauna in uw tuin wilt neerzetten, dan is het natuurlijk logisch dat het prijskaartje stijgt.

Afhankelijk van de grootte van het poolhouse moet u zelfs een bouwvergunning aanvragen. Maar dat is pas vanaf zo’n 40 m². Dat is al een uit de kluiten gewassen poolhouse.

Afwerking

Daarnaast speelt ook design een rol. Een simpele afwerking vraagt minder tijd dan wanneer u graag allerlei ornamenten of andere stijlelementen wilt toevoegen. 

Geschiktheid bouwgrond

Afhankelijk van de grond waarop u uw poolhouse wilt plaatsen moeten er soms extra kosten in rekening worden gebracht. De grond moet niet alleen vlak zijn, maar hij moet ook het gewicht van een poolhouse kunnen dragen. Afhankelijk van de voorbereidende werken stijgt of daalt de totaalprijs van uw poolhouse.

Bouwmethode

IBC werkt met verschillende soorten van houtbouw. De ene manier is al prijziger dan de andere, afhankelijk van verschillen in kwaliteit, sterkte en duurzaamheid. Bijvoorbeeld: houtskeletbouw versus massieve houtbouw.

Een houtskeletbouw is een snelle, goedkope bouwmethode waarmee u in no time geniet van een kwalitatief poolhouse. 

Wilt u echt het beste van het beste? Dan is massieve houtbouw de ideale keuze. 

Soorten daken

Wanneer u uw ideale poolhouse wilt laten aanleggen is ook het soort dak van belang. Een plat dak bouwen we namelijk gemakkelijker en sneller dan een hellend dak. Dat maakt dat het aanleggen van een houten poolhouse met een hellend dak doorgaans meer zal kosten. 

houten poolhouse met plat dak

Uw eigen houten poolhouse?

Zo ziet u maar. De prijs van een houten poolhouse bepalen is geen nattevingerwerk. U maakt uw poolhouse zo basic of zo uitgebreid als u zelf wilt.

Heeft u geen idee wat de prijs van uw ideale poolhouse is? Contacteer ons, en samen komen we tot een vrijblijvende offerte!

Joris Gillis

joris@ibc.be

Het is mijn doel om klanten te begeleiden in hun zoektocht naar hun droomwoning! Zelf zit ik al meer dan 20 jaar in de houtbouw sector en heb ik doorheen mijn loopbaan vele innovaties van dichtbij meegemaakt. IBC is een voorloper in het toepassen van nieuwe technieken en houtbouwmethodes.