Bezoek ons tentoonstellingspark

Elke dag open van 12u30 tot 17u30

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Massief houten woning

Ecologisch bouwen: de voordelen!

Huizen bouwen met respect voor mens en milieu, iets waar wij Belgen steeds meer mee bezig zijn. Bij de bouw van een nieuw huis, zoeken we steeds vaker naar methodes om ecologisch te bouwen.

Een ecologisch huis bouwen, betekent dat u bouwt met milieuvriendelijke materialen die ook een langere levensduur hebben. De impact op het milieu wordt op die manier over een langere periode verspreid.

Daarnaast gaat ecologisch bouwen ook over bouwen met materialen die energiezuinig zijn en op die manier bijdragen aan het milieu.

Voordelen van ecologisch bouwen

Het voornaamste voordeel van ecologisch bouwen is duurzaamheid.

Wanneer u een huis bouwt en daarvoor milieuvriendelijke materialen gebruikt, denkt u niet alleen aan uzelf, maar ook aan de generaties die na jou komen. De totale CO²-uitstoot van een woning in natuurlijke materialen is veel lager dan van een woning in bijvoorbeeld beton.

Hout is een uitstekend voorbeeld van een milieuvriendelijk materiaal. Hout dat wordt gebruikt wordt voor de bouw van huizen, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (FSC-label), wat betekent dat er voor iedere boom die gekapt wordt, een nieuwe wordt geplant. Goed voor het milieu dus én voor de volgende generatie.

Voor de winning en verwerking van hout zijn daarnaast geen vervuilende productieprocessen nodig. Hout gaat voorts jaren mee en kan, indien uw woning afgebroken wordt, perfect voor andere doeleinden (her)gebruikt worden.

Besparing op uw energierekening

Wanneer u ecologisch bouwt, denkt u niet alleen aan de volgende generatie, het biedt ook voordelen voor uzelf op dit moment.

Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt namelijk voor een flinke besparing op uw energierekening.

Denk maar eens aan de goede isolerende eigenschappen van hout: warmte wordt goed binnengehouden en zorgt bovendien dat ruimtes sneller op temperatuur komen. Dat betekent concreet dat u minder hoeft te stoken om de gewenste temperatuur te bereiken.

En dan hebben we het nog niet gehad over andere voordelen die bouwen met hout met zich meebrengt, zoals goede vochtregulatie, prachtige uitstraling en korte bouwtijd!

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!