Ons team van houtbouw experten beantwoordt graag al uw vragen over onze houtbouw woningen, chalets en bijgebouwen.
Maandag - Zondag 12:30 - 17:30

Ook open op feestdagen

03 / 464 06 00

info@ibc.be

Tentoonstellingspark

Ringlaan 62, 2240 Zandhoven

Droog bouwen dankzij IBC+Solidwood

De bouw van een klassieke woning gaat al snel lang aanslepen. Er zit al makkelijk negen maanden tussen de eerste steen en de afwerking van het dak, en dan kunt u binnen pas de puntjes op de i zetten. Er gaat toch al snel anderhalf jaar over het hele bouwproces. Al helemaal omdat de gemiddelde droogtijd van 4 tot soms 20 weken roet in het eten gooit.

Wist u namelijk dat een gemiddelde nieuwbouwwoning te kampen heeft met 3.000 à 5.000 liter opgesloten bouwvocht?

Nieuwbouwwoning laten drogen

Een klassieke nieuwbouwwoning moet voldoende droog zijn alvorens de afwerking kan gebeuren. En aangezien u zo ongeveer een regenwaterput kunt vullen met het resterende bouwvocht, durft dat soms aanslepen. Met bouwdrogers en ventilatoren is er heel wat te bereiken, maar ook deze vragen tijd (en energie).

Laat u trouwens zeker niet misleiden door pleisterwerk dat er droog uitziet. Het is vaak alleen de buitenzijde die droog lijkt, maar de muur is binnenin nog vochtig. Twee à drie maanden verwarmen en verluchten is de boodschap.

In slechts enkele dagen staat uw Solidwood-woning overeind
In slechts enkele dagen staat uw Solidwood-woning overeind
solidwood houtbouw kessel 2
Bouwen met Solidwood is een droog bouwproces

Het kan ook anders

Liever droog bouwen? Dan is er altijd nog IBC+Solidwood. Solidwood wordt volledig droog afgewerkt, waardoor lange droogtijden helemaal niet aan de orde zijn. Uw planning hangt dus niet af van duizenden liters bouwvocht die risico’s als ziekten en schimmelende kastruggen met zich meebrengen.

Bouwen met Solidwood is een droog bouwproces dat toelaat om ruwbouw en afwerking kort op elkaar te laten volgen. Zo spaar je al snel een paar maanden huur uit in vergelijking met een klassiek bouwproject!

Verkiest u snel en droog bouwen? Alles-in-één bouwsysteem IBC+Solidwood is de oplossing! Deze innovatieve bouwtechniek met hout is een krachtig alternatief voor houtmassief- en houtskeletbouw. Het is uiterst stevig en kan uitpakken met tal van voordelen. De uitstekende thermische eigenschappen, bijvoorbeeld, garanderen een luchtdicht geheel dat extreme isolatiewaarden haalt.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!