03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Bouwen met hout: alles op maat (en veel andere voordelen)

Aan bouwen met hout zijn heel wat voordelen verbonden. De houtbouwmethode laat namelijk toe om aan de slag te gaan met een natuurlijk materiaal, dat bovendien een superieure isolator is en toelaat om snel en efficiënt te bouwen. Ook maatwerk is geen probleem. Met hout kunt u namelijk alle kanten uit, en dat bovendien in een prefabfabriek. Alle elementen worden onder één dak op maat gemaakt en voorbehandeld, zodat er op de werf snel kan worden gewerkt.

Een huis bouwen op maat met hout

chalet bouwen 4

Bouwen met hout is ondertussen een goed ingeburgerde methode. Hout hoeft in geen geval onder te doen voor de klassieke bouwmethode: het is perfect mogelijk om alle soorten bouwplannen te realiseren, zowel wat betreft de constructie als de architectonische afwerking. Het eindresultaat is een huis dat volledig naar uw wens is en tot in de puntjes kwaliteit uitstraalt.

Ook minder evidente projecten kunnen perfect worden uitgevoerd met houten maatwerk, tot het buitenschrijnwerk en unieke dakconstructies toe!

Duurzaam bouwen met hout

Het gebruikte hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en werd bovendien op een milieuvriendelijke manier ontgonnen en verwerkt.

Wist u trouwens dat de verwerking van hout een pak minder energie vraagt dan de productie van andere bouwmaterialen? Het weinige afval wordt gebruikt in de papier- of houtverwerkernde industrie. Ook het transport is weinig milieubelastend.

Houten huizen hebben uitstekende isolatiewaarden
Houten huizen hebben uitstekende isolatiewaarden

Uitstekende thermische eigenschappen

Hout koelt traag af en warmt traag op, waardoor het voor een aangename binnenhuistemperatuur zorgt, het hele jaar door. Een houten huis voelt bovendien een pak warmer aan dan een bakstenen bouwwerk en voorziet in de eigen warmte-isolatie.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!