03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

Een aanbouw aan uw woning? Bespaar tijd met een houten constructie

De kogel is door de kerk: uw huis biedt niet meer genoeg ruimte en u heeft de beslissing genomen om een houten aanbouw aan uw woning te plaatsen. Niemand heeft natuurlijk zin in lange verbouwwerkzaamheden. De oplossing? Kiezen voor een houten constructie. Dit spaart u veel tijd en biedt daarnaast nog een aantal voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rij.

Een houten constructie scheelt u veel tijd

Het plaatsen van een houten aanbouw aan uw bestaande woning scheelt aanzienlijk veel tijd ten opzichte van een stenen aanbouw. Op amper een paar dagen tijd staat uw houten constructie er al.

Bij deze aanbouw koos men voor een authentieke afwerking
Bij deze aanbouw koos men voor een authentieke afwerking
Deze aanbouw kreeg dezelfde stijl als de huidige woning
Deze aanbouw kreeg dezelfde stijl als de huidige woning

Verschillende soorten afwerking en maatwerk

Met houtbouw is het perfect mogelijk om maatwerk te leveren. Welke plannen u ook heeft voor de aanbouw aan uw woning, met houtbouw kan het worden gerealiseerd.

Daarnaast zijn de afwerkingsmogelijkheden oneindig. U kunt kiezen voor een afwerking in hout voor een meer karakteristieke uitstraling. Of gaat uw voorkeur naar afwerking in steen? Ook crepi kan perfect als afwerking voor uw houten constructie. Maak gerust een afspraak zodat we samen de mogelijkheden kunnen overlopen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Bouwen met hout is zeer milieuvriendelijk en uiterst duurzaam. Al het hout dat gebruikt wordt voor de aanbouw van uw woning, is afkomstig uit bossen met strenge herbebossingprogramma’s. Voor iedere boom die gekapt wordt, wordt er een nieuwe boom geplant.

Daarnaast wordt bij het proces van ontginnen en verwerken, de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Daarbij komt ook nog dat er minder energie nodig is voor de verwerking van hout.

Energiezuinig

Houten opbouw
Houten opbouw

Een houten constructie gebruiken voor de aanbouw aan uw woning, zal uw stookkosten in de toekomst beperken. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, zorgt het zelf voor een optimale vochtregulatie. Daardoor is de temperatuur binnen altijd zeer aangenaam. Het gevolg? Uw stookkosten worden tot een minimum beperkt.

Wist u trouwens dat u niet alleen voor een aanbouw aan uw woning een houten constructie kunt gebruiken? Ook voor een opbouw is een houten constructie een perfecte bouwmethode!

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!