03 / 464 06 00
Bezoek ons tentoonstellingspark

Maak een afspraak

Ringlaan 62

2240 Zandhoven

5 redenen waarom een houten tuinkantoor een echte aanwinst is

Je ziet de laatste jaren veel houten tuinkantoren opduiken in het buitenland, en het fenomeen begint stilaan ook verschillende Belgische steden, uit te groeien tot een echte hype. Dat is trouwens niet meer dan logisch!

Een houten tuinkantoor is de ideale oplossing voor mensen die:

  • dagelijks uren in de file staan;
  • te hoge bedragen neerleggen voor een commercieel pand;
  • geen ruimte hebben om een eigen kantoor in hun woning in te richten;
  • enz.

Staat u ook op het punt om te investeren in een tuinkantoor, maar twijfelt u nog over de keuze van het materiaal? Onderstaande voordelen laten er geen twijfel over bestaan: een houten tuinkantoor is de beste aanwinst!

Met een houten tuinkantoor geniet u van verschillende voordelen
Met een houten tuinkantoor geniet u van verschillende voordelen

Sfeervol en ontspannen werken

In tegenstelling tot de kille uitstraling van steen, zorgt het natuurlijke karakter van hout voor een zeer huiselijke en rustgevende uitstraling. Alleen al om die reden opteren de meeste mensen voor hout in plaats van andere materialen: het zorgt dat u in een sfeervolle en ontspannen omgeving kan werken.

Hout is een uitstekende isolator

Een bijkomend voordeel van een houten tuinkantoor, is dat hout gekend staat als een uitstekende isolator. Dankzij haar hoge thermische eigenschappen is het zowel ‘s zomers als ‘s winters aangenaam vertoeven in een houten omgeving.

Koelt het binnen toch even af omdat het buiten uitzonderlijk koud is? Geen probleem. Op korte tijd is uw houten tuinkantoor zo weer opgewarmd. Gedaan met hoge energiekosten!

Een meerwaarde voor huis en tuin

Of het nu om een houten tuinhuis of een houten tuinkantoor gaat, extra ruimte is altijd een plus. Niet onbelangrijk indien u in de toekomst uw huidige woning zou verkopen.

Let natuurlijk wel dat uw houten tuinkantoor dezelfde stijl heeft als uw reeds bestaande woning. Potentiële kopers zijn namelijk minder geneigd om uw woning over te kopen als er geen sprake is van een ‘volledig geheel’.

Zowel ‘s zomers, als ‘s winters aangenaam in een houten kantoor
Zowel ‘s zomers, als ‘s winters aangenaam in een houten kantoor
Ook een tuinkantoor in tuinhuisvorm is mogelijk
Ook een tuinkantoor in tuinhuisvorm is mogelijk

Hout absorbeert geluid

Misschien wel één van de meest doorslaggevende factoren wanneer u twijfelt tussen een houten of een stenen tuinkantoor: een houten tuinkantoor absorbeert meer geluid dan eender welk ander materiaal.

Wil je dus in alle rust kunnen werken, zonder hinder te ervaren van buitenaf? Ook dan is een houten tuinkantoor gegarandeerd de juiste keuze.

Eenvoudig in onderhoud

Ten slotte hoeft u zich ook geen zorgen te maken over een jaarlijks onderhoud van uw kantoor. Het hout van onze constructies wordt namelijk op voorhand behandeld, waardoor een jaarlijks onderhoud niet meer nodig is.

Roel Schuerwegen

roel@ibc.be

Ik zit zelf al meer dan 20 jaar in houtbouw en heb doorheen mijn carrière vele innovaties binnen de sector van dichtbij meegemaakt. IBC is dan ook een voorloper in het toepassen van die nieuwe technieken en houtbouwmethodes. Het is mijn passie om klanten verder te helpen in hun zoektocht naar hun houten droomwoning!